Curació de continguts amb Scoop.it

Enceto temporada 2013-2014 parlant de curació de continguts. La curació de continguts consisteix en seleccionar, agrupar i compartir els continguts com ara notícies, fotos, vídeos, etc. més interessants sobre una temàtica en concret.

Cada dia hi ha més continguts a la xarxa sobre qualsevol tema i per aquest motiu pot resultar molt interessant filtrar les notícies que volem rebre per tal de no morir ofegats amb tanta informació.

Donat aquest perill, cada cop hi ha més gent que tria i selecciona el bo i millor d’una temàtica.

És important buscar i identificar aquelles persones que parlen sobre els temes que més ens interessen i que d’alguna manera només comparteixen el més important o rellevant.

Si esteu interessats en fer de curadors dels vostres mateixos continguts hi ha diferents eines a la xarxa que ens poden facilitat molt la feina.

En el meu cas he decidit utilitzar Scoop.it, no tant amb un interès exprés de fer de curador de continguts, sinó amb la intenció de tenir la informació que trobo més valuosa guardada en un lloc fàcilment accessible per a mi i per a tothom a qui li puguin interessar les mateixes temàtiques.

Aquests són els motius perquè he triat Scoop.it:

  • Em permet crear diferents temes (topics) on guardar la informació.
  • Tot el que hi publico és públic i es pot compartir amb qui també hi estigui interessat.
  • Puc seguir altres persones amb els mateixos interessos. Important seguir aquells que filtrin millor.
  • Aquest mateix servei em proposa altres continguts sobre la temàtica escollida, podent configurar molt bé les fonts d’on vull que tregui la informació.
  • Té aplicació per l’iPad, així puc llegir, mirar, consultar còmodament el que tinc guardat com “interessant” en qualsevol moment que em faci falta. Descarrega aquí l’aplicació.
  • És gratuït. Hi ha opcions més avançades pagant, però amb l’opció gratuïta en tinc més que suficient pel que necessito.

En definitiva, espero que aquest servei em serveixi per descobrir, arxivar i compartir la informació més valuosa que trobo a la xarxa.

Per si algú està interessant aquestes són les quatre temàtiques que he creat:


I tu, quines eines utilitzes?

*Material extra

He trobat aquests dos tutorials en castellà per si voleu informació detallada del funcionament de Scoop.it:

Si esteu interessats en conèixer més a fons la figura del curador de continguts us deixo aquest article d’Eva Sanagustín on ens explica quin és el seu paper i ens dóna la possibilitat de descarregar un ebook gratuït on ens explica els 10 passos més importants en aquesta matèria.